Imatge treta del bloc Pinzellades al món

dijous, 5 d’abril del 2018

Què llegir per sant Jordi? (1)

Vaig llegir aquest llibre quan era estudiant perquè un insigne professor de la universitat- José Maria Valverde- ens el va recomanar als estudiants de l'assignatura "estudios literarios", era l'any 19...

Però aquest llibre no està passat de moda, és un clàssic del segle XIX i se'l considera la primera novel·la policíaca. Un diamant és robat una nit dins d'una casa i els principals sospitosos seran tots aquells que s'hi trobaven reunits.

Aquest llibre està adreçat a tots aquells que no us espanta una obra de més de 400 pàgines, perquè us sentiu tan endinsats en la trama i tan a prop dels personatges que quan arribeu al final sentiu una gran recança.

El que més m'agrada del llibre és el tractament magistral del punt de vista, que per a la seva època resulta absolutament modern. L'autor fa parlar consecutivament als diferents personatges, que expliquen la història des de la seva perspectiva. Tots busquen la realitat i la veritat i ens l'expliquen, però nosaltres com a lectors ens adonem que la percepció que tenim de les coses és un engany i que no ens podem fiar de les aparences.
                                                                                              Dolors Puerta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada